ZANZIBAR – TANZANIJA (avionom) 17 DANA

Raj na zemlji! E to je zapravo Zanzibar. Zanzibar  je pre svega ostrvo divnih, nasmejanih i neverovatno opuštenih i usporenih ljudi. Sve je u osmehu, i sve što poželite kroz osmeh ćete i dobiti, ali ne zaboravite, i Vi ste ti koji treba da budete nasmejani. Kada dođete ovde, zaboravite na sve, samo se opustite i prepustite čarima tropskog raja, zvucima talasa, toploj vodi okeana, prašnjavom snežno belom pesku, zvucima prirode i nemojte da Vas uplaši po koji jak i tup zvuk, to je samo udarac kokosa o pod i još par trenutaka do potpunog uživanja. Ovo je mesto gde ćete probati ukusne morske plodove i svežu ribu, ali naravno, posle skoro sat vremena čekanja, jer ovde je sve sveže, i skoro pa kada naručite jelo, imate utisak da upravo tada kuvar utrčava u okean i lovi Vaš ručak. Nemojte se iznenaditi ako u restoranu konobar prinese stolicu i sedne sa Vama, jer takvi su oni, neposredni i spontani, i onako lagano, lepim rukopisom primi porudžbinu. Velika šansa je da ćete se ovde, pa skoro pretvoriti u hobotnicu ili lignju sa savršenom kombinacijom začina, ananas ili sveže kokosovo mleko.

Танзанија је планинска и густо пошумљена на североистоку, где је планина Килиманџаро лоцирана. Три од афричких Великих језера су делом унутар Танзаније. На северу и западу леже Викторијино језеро, највеће афричко језеро, и језеро Тангањика, најдубље језеро овог континента, познато по својим јединственим врстама рибе. Каламбо водопади у југозападном региону Руква су други по величини водопади у Африци, а лоцирани су у близини југоисточне обале језера Тангањика на граници са Замбијом.

Program putovanja

1. dan: Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 09:05h. (let TK 1082). Dolazak u  Istanbul u 12:55h. Konekcija na let za Kilimandžaro u 20:30h (let TK 567).

2. dan: Dolazak u Kilimandžaro u 05:05h ujutru. Transfer do Aruše. Aruša (Arusha) je prvo mesto na našem proputovanju Tanzanijom, a biće nam polazna tačka za dvodnevni safari. Dobrodošli u Mama Afriku! Slobodan dan za odmor i šetnju po Aruši. Noćenje.

3. dan: Krećemo na dvodnevni fakultativni izlet na safari - istražujemo divljinu Afrike, magična avantura sa nekim od najegzotičnijih životinja na dohvat ruke i pejzažom koji će vas vratiti u praistoriju. Vožnja u potrazi za “velikom petorkom”, najneuhvatljivijim životinjama Afrike i hiljadama drugih antilopa, zebri i skrivenih stanovnika ovog jedinstvenog mesta. Noćenje.

4. dan: Nastavljamo naš fakultativni izlet po nestvarnim predelima Afrike, obilazimo Ngoro Ngoro krater i posećujemo lokalna Masai plemena. Masai su polunomadska plemena koja pripadaju nilotičkoj etničkoj grupi, a poznati su po tradicionalnim nošnjama, običajima i kulturi. Povratak u Arušu i transfer do Mošija. Moši (Moshi) je mali grad u podnožju jedne od najpoznatijih planina na svetu – Kilimandžara, snegom pokrivenog krova Afrike sa preko 6000 metara nadmorske visine. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet do Materuni vodopada. Zvuk vode koja se obrušava sa visine od 150 metara i zelenilo afričke divljine oko nas... Obilazimo Čaga pleme i učimo o tradicionalnoj obradi kafe. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan: Ustajemo rano ujutru i ukrcavamo se na lokalni bus. Celodnevna vožnja do Dar es Salama, bivše prestonice Tanzanije, poznate kao “luka mira”. Vrtlog boja, mirisa i zvukova. Milioni ljudi i šarenilo kultura. Transfer do smeštaja. Noćenje.

7. dan: Transfer do luke i trajekt do Zanzibara. Dolazak u smeštaj. Zanzibar – ostrvo začina i misterijeIako je danas deo Tanzanije, Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.

8. dan: Fakultativni izlet - obilazak glavnog grada ostrva – Sountauna (Stonetown) i Prison Island-a. Istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Freddie Mercury, male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town-a na svahiliju znači „stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Island-a, koji se nalazi severno do Sountauna, a dobio je ime po mestu gde su nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mesto gde ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kornjačama koje se prenete na ovo mesto u 19. veku, sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo... Povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan: Fakultativni izlet u Jozani Forest koji je nacionalni park i gde ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune i da uživamo u netaknutoj prirodi tropske šume. Za kraj izleta ostavili smo šumu mangrove, koja je zaslužna za opstanak ovog divnog ostrva, ali i mnogih drugih tropskih ostrva.  Povratak u smeštaj. Noćenje.

10. dan: Uživanje u belom pesku i tirkiznoj boji Indijskog okeana, ronjenje, meditacija, uveče otkrivamo afrički ritam, kulturu, uživamo u kulinarskim specijalitetima sa najpoznatijim svetskim začinima. Uživanje na ovom neverovatnom mestu. Noćenje.

11. dan: Dan za fakultativni izlet – Blue Safari – celodnevni izlet na najlepše plaže ostrva i ronjenje. Imaćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karaktereistične za ovaj deo sveta. Obilazimo peščane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora - igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće... Povratak u smeštaj. Noćenje.

12-13-14-15-16. dan: Uživamo u masažama, posećujemo čuveni The Rock, druge plaže i delove ostrva, plivamo, ronimo, uživamo u prirodi, igri, druženju, sunčanju... 5 noćenja.

17. dan: Transfer do aerodroma na Zanzibaru u ranim jutarnjim časovima. Let iz Zanzibara u 04:45h (let TK 567). Dolazak u Istanbul u 12:45h. Konekcija na let za Beograd. Let u 19:45h za Beograd (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h. Kraj putovanja.

CENOVNIK

Polasci: 09.11.2018, 11.01.2019, 08.02.2019.

U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

 

Cena aranžmana:

Termin ► 09.11.2018. 11.01.2019. 08.02.2019.
First minute cena 1290 € 1290 € 1290 €
Regularna cena 1390 € 1390 € 1390 €

*First minute cena važi za prijave do dva meseca pred put ili do popune mesta. Nakon tog datuma važi regularna cena aranžmana.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd-Kilimandžaro
  • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Zanzibar-Beograd
  • Smeštaj na bazi noćenja u guesthouse-ima u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom u Aruši, Mošiju I Dar es Salamu (2 noći Aruša, 2 noći Moši, 1 noć Dar es Salam)
  • Smeštaj na Zanzibaru na bazi 10 noćenja sa doručkom u guesthouse-u u dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom
  • Sve lokalne transfere do i od aerodroma i između gradova prema planu i programu puta
  • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Vizu za Tanzaniju (50 usd)
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike (za fakultativni izlet za dvodnevni safari potrebno je odlučiti se prilikom prijave)
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana

NAČIN PLAĆANJA

   Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.